Blog ArtLogika

*huge experience for the Wordpress custom developing

Instalacija WordPress teme

U narednom tekstu objasnićemo kako se instalira nova WordPress tema

Sa levog menija odabrati Appearance/Theme

U gornjem ćošku izabrati opciju “Add New”

Nakon toga se izabere neka kateogrija. Odabirom kategorije biće prikazane teme vezane za tu kategoriju. Posle odluke koju ćemo temu instalirati kliknemo install.

Treba napomenuti da ako promenimo mišljenje kasnije možemo izabrati drugu temu.

Prilikom klika na dugme “install”, počinje proces prebacivanja teme na vaš hosting/računar, i za to je potrebno malo strpljenja u zavisnosti od brzine hostinga/interneta.

Kada je proces prebacivanja teme na vaš hosting/računar završen, pojaviće se dugme “activate”.

To znaći da je tema prebačena u vaš wordpress, ali da još nije aktivirana. Mi možemo imati mnogo tema instaliranih u našemo wordpressu, ali samo jedna može biti aktivna!

I na kraju nakon aktivacije, da bismo proverili da li je sve u redu kliknemo “visit site”, nakon toga trebali bismo da vidimo početnu stranicu našeg wordpressa u browseru s anovom izabranom temom.

Ako nismo zadovoljni kako izgleda ili imamo neki problem u prikazivanju stranice, vratimo se u Appearance/Theme i izaberemo prethodnu temu sa kojom nismo imali prolema.

Ovo je bazični postupak za instalaciju svake teme.

Kod nekih komplikovanijih tema, možemo imati i korake posle instalacije, kao što je dodavanje specijalnih pluginova ili učitavanje demo sadržaja.

Facebook Comments